Ο "Ποδηλάτης του Κόσμου" στη Γερμανία

Ο "Ποδηλάτης του Κόσμου" στη Γερμανία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Ο Ποδηλάτης του Κόσμου, Ελλάδα Παντού στη Γερμανία»
υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Γερμανία και του Προξενείου Αμβούργου, με τη συμμετοχή του Ποδηλάτη του Κόσμου, δημοσιογράφου Γρηγόρη Βερροιώτη, ο οποίος ταξίδεψε με το ποδήλατό του κι ένα φορητό ραδιοφωνικό στούντιο σε 7 πόλεις της Γερμανίας για 40 μέρες πραγματοποιώντας ραδιομαραθώνιους.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το Αμβούργο (25-28 Σεπτεμβρίου 2014), όπου πραγματοποιήθηκε 4ημερος ραδιομαραθώνιος στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη του Συλλόγου Κύκλου Φιλίας «Ελληνικόν», μία δομή από Έλληνες και φιλέλληνες. Στη διάρκεια των 4ημερων εκπομπών μίλησε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, κύριος Γιώργος Αρναούτης ενημερώνοντας για το σημαντικό ρόλο των Προξενείων.

Στη συνέχεια, περνώντας από το Λίμπεκ , ο Ποδηλάτης του Κόσμου συνομίλησε με την τοπική κοινότητα και έφτασε στο Ντύσσελντολφ, όπου πραγματοποιήθηκε ο επόμενος ραδιομαραθώνιος (2-5 Οκτωβρίου 2014) στο φιλόξενο χώρο του Γενικού Προξενείου, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν οι: Γιώργος Ρούγας (πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας στο Ντύσσελντολφ), Γρηγόρης Δελαβεκούρας, (Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας) και ο Ιάκωβος Κολλάρος (Γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων). Στη διάρκεια των εκπομπών στο Ντύσσελντολφ άρχισε να διαφαίνεται ποια είναι η κατάσταση με τους συλλόγους και τις Κοινότητες, καθώς και το ζήτημα της νεομετανάστευσης.

Επόμενος ραδιομαραθώνιος στη Φρανκφούρτη (9-12 Οκτωβρίου 2014), με αντιφατικά συναισθήματα, αφού πρόκειται για μια πόλη που είναι από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της Γερμανίας, αλλά σαν σκληρός αντικατοπτρισμός αυτού, είναι έντονη η απουσία ανθρώπινων συναισθημάτων για τον συνάνθρωπο, φωτογραφίζοντας έντονα τα προβλήματα της νεομετανάστευσης.

Επόμενος σταθμός το Λούντβικσμπουργκ (16-19 Οκτωβρίου 2014). Εκεί οι ραδιομαραθώνιοι είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και κράτησαν 5 μέρες με συμμετοχή πολύ κόσμου. Το μήνυμα από εκεί ανήσυχο για το μέλλον των Ελληνικών Κοινοτήτων, και το κλείσιμό τους κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων.

Η συνέχεια δίνεται από το Μόναχο (23-26 Οκτωβρίου 2014), με πιο αισιόδοξα μηνύματα, μιας και ο Ελληνισμός στη Βαυαρία έχει δυναμική. Το φορητό στούντιο στήνεται στο Προξενείο με την βοήθεια της Προξένου, κυρίας Σοφίας Γραμματά. Εκεί μίλησαν μεταξύ άλλων οι: Χριστίνα Στεφανίδου (Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων για τη Βαυαρία), Ιωάννα Παναγιώτου-Μάμαλη (περιοδικό Drachme), Τάσος Σιδηρόπουλος (Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη), Κώστας Γιαννακάκος (Πρόεδρος στο Ελληνικό Σπίτι Μονάχου), Χρήστος Γκουλιαμάνης (Πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου), Μανώλης Κουγιουμτζής (Πρόεδρος των Κρητών Μονάχου).

Στο Βερολίνο (30-31 Οκτωβρίου & 1-2 Νοεμβρίου 2014), ο ραδιομαραθώνιος πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα στην Ελληνική Κοινότητα, όπου και πάλι τα θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις είχαν να κάνουν με το μέλλον των Κοινοτήτων και την συμμετοχή του κόσμου σε αυτές.

Οι ραδιομαραθώνιοι έκλεισαν στο Αμβούργο (3 Νοεμβρίου 2014), απ'όπου και ξεκίνησαν, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας αυτό τον κύκλο εκπομπών με επιτυχία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ποδηλάτη του Κόσμου Γρηγόρη Βερροιώτη, για την συμμετοχή του στην υλοποίηση αυτού του Φεστιβάλ στη Γερμανία, καθώς και όσους συνέβαλαν σε κάθε πόλη σταθμό με τη βοήθεια και τη φιλοξενία τους στο στήσιμο αυτών των εκπομπών.

Ευχαριστούμε επίσης τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας.

Δίνουμε ραντεβού για νέες δράσεις ώστε να ταξιδέψουμε την Ελλάδα Παντού
Διαβάστηκε 2724 φορές Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %08 %529 %2016 %13:%Δεκ

Χορηγοί Επικοινωνίας

07 Alpha fm.jpg02 www.galaxias.com.au_logo.jpg01 anadeikse to.jpg05 Epirus World.jpg09 pindakaas.jpg08 newsville.jpg10 Elliniki Gnomi.png04 logo-radio-paris.png03 het podium.png06 omogeneiaka nea.jpg